Kadın Girişimciler Faizsiz Kredi ve Hibe Nasıl Alır?

Kosgeb, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilere güvenli bir şekilde devlet desteği sağlıyor. Peki bu destekten yararlanmak için ne yapılmalı? Kosgeb desteği almak için hangi şartlara sahip olmak gerekiyor? Gelin hep birlikte bu soruların cevabını bulalım.

Kadınların toplumda, iş hayatında kendini hissettirmesi, ev halkına maddi olarak yardımcı olması kadının kişisel gelişimini ve özgüvenini olumlu yönde etkiliyor. Kosgeb gibi kuruluşlarda kendi işini, sanatını konuşturma hayalini kuran kadınlar için Girişimci Destek Programları aracılığı ile planlanan işe hibe ve destek imkanı sağlıyor. Ancak bu desteği almak için bazı şartları taşımanız gerekiyor.

Bunun için ilk önce başvuru yapmalısınız. Eğer şuan aktif bir işte çalışmıyorsanız, başvurunuzu İş-kur şubelerinden birine, eğer çalışan veya memur iseniz, başvuru yapmak için Kosgeb İl Müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir.

Başvurunuzun ardından, kurmayı düşündüğünüz işinizi anlatmanız için mülakata giriyorsunuz. Eğer başvurunuz kabul edilirse, kadın girişimciler için hazırlanmış olan ortalama 10-15 gün süren 70 saatlik Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılıyorsunuz. Bu kurslar genelde 15 kişilik sınıflarda, tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleşiyor. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerler, girişimcilik sertifikası ve Kosgeb`in verdiği 50 bin TL`lik hibe almaya hak kazanıyorlar.

Sertifikayı Aldıktan Sonra Ne Yapmalıyım?

Yeni Girişimci Desteği Başvuru Formu ve Yeni Girişimci Desteği Girişimci İş Planı formunu doldurarak Kosgeb e sunmalısınız. Buradaki iş planınız kurul tarafından incelendikten sonra eğer kabul edilirse destekten yararlanmaya hak kazanacaksınız.

İş kurma sürecinde yaptığınız harcamaların tüm faturaları Kosgeb`e sunarak 50 bin TL hibe ve 100 bin TL`ye kadarda faizsiz kredi alabilirsiniz. İşinizi kurmak için 50 bin TL masraf yaptıysanız, eğer erkekseniz bu paranın %70`ini, kadınsanız bu paranın %90`ını Kosgeb`ten alabilirsiniz.

KOSGEB denetleme sistemi nasıl işliyor?

Kosgeb`in verdiği maddi destek ve teşviklerle açılan iş yeri 3 yıl boyunca denetlenir. Bu süreç dahilinde eğer iflas gibi bir durum yaşamamışsanız iş yerini kapatamazsınız. İçerisindeki demirbaşları satamazsınız. Verilen destek kötü amaçlarla kullanıldığı tespit edildiğinde yapılan maddi yardım faizi ile birlikte geri alınır. Eğer geri ödeme yapılmaz ise icra yolunun önü açılır.

 

Yazar

Bir insan.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok