2017-2019 Bitcoin ve Altcoin Özeti / 2019 Boğa Piyasasına Hazır Olun !

2017 yılı kripto paralar için efsane bir yıl olmuştu. Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Ripple gibi market çapı yüksek olan kripto paralar Dünya çapında ilgi görmüş ve insanlar tarafından yatırım aracı olarak kullanılmaya başlamıştı. İnsanların sanal paralar üzerinden para kazanma hayaline ise bir grup insan “kripto paralar yatırım için kullanılamaz” görüşüyle karşı çıkmıştı. (İsteyen istediği gibi kullanır diyoruz biz bu duruma) Ülkemizdede birçok vatandaş paralarını Bitcoin başta olmak üzere; Litecoin, Ethereum, Ripple gibi altcoinlere yatırmıştı.

Zamanı 2017’ye aldığımızda ve o anı yaşayarak düşündüğümüzde, insanlar gelecekten bir habersiz paralarını değerlendirme peşine düşmüştü. İnsanlarda bu yükselişin hiç bitmeyeceğini ve kaçan trenin son vagonuna atlayalımda bu sefalet son bulsun düşünceleri ile büyük küçük demeden yatırımlarını yapmışlardı. Piyasalar konusunda az çok bilgisi olan kişiler ise bu yükselişin anlamsız olduğunu ve ortada bir balon oluştuğunu biliyorlardı. Bitcoinin zirve yaptığı bu süreçte insanlar birbirlerine karşı taraf oldular. “BİTCOİN BALON OLAMAZ !” “ALT GÖR YÜKSELİYOR İŞTE” gibi ithamlarla birbirleri ile tartışmalara girdiler. Bunlar birer hayal ürünü değil. Sosyal medyada koin gruplarında sıklıkla karşılaştığımız manzalardı.

Bu işten elbette birileri kazançlı çıkıyordu. Piyasayı elinde tutan Balinalar Boğa piyasası döneminde öyle doldur boşalt yapar ki Volatilite üzerinde yaşanan oynaklıktan küçük balıklarda faydalanmaya başlar. Ama asıl amaç Balinaların ceplerinin dolmasıdır. Bununla ilgili olarak Bitcoinin devasa Boğa koşusuna hazırlanmadan önce ve Boğa koşusuna girdiği grafiğe bakalım.

Bu grafiğe bir de Boğaların çılgınlarca koştuğu dönemin tam içinden bakalım.

Görüyor musunuz ? Yaşanan fiyat artışlarının piyasanın nabzını tutarak; önce yavaş yavaş, sonra Balinaların şovunun başlayarak gerçekleştiğini.

Peki Her Fiyat Düşüşünde Kimler Etkileniyor ?

Tabi ki küçük balıklar. Balinalar elindeki kripto varlıkları ile piyasayı manipüle edecek güçteler ve sadece kendilerini düşünürler. Kendilerini düşündükleri vakiti iyi planlayan veya geleceği gören biz küçük balıklar ise bu süreçte kazanmaya çalışırız.

Bitcoinin zirve yaptıktan sonra yaşadığı o ani çöküş ? Peki o nedir ?

Balinaların varlıklarını zirveden sattığı ve kâr ettiği bu dönem birçok kişinin ise umutlarını tüketmektedir. Çünkü bir emtia değer kazanıyorsa ve boğa piyasasına girmişse 3-5 Balinanın izinden 3-5 milyon insan gider ve satın almaya başlar. Akabinde ise Balinalar gayelerine ulaşır ve düşükten topladığı emtiaları zirvede satmaya başlar. Satarken yatırımcılarda adeta morfin etkisi oluştururlar. Satarlar bir miktar alırlar ve bir süre sonra tekrar satarlar. Böyle böyle Ayı piyasası başlar ve birçok insan zarar eder. Çoğunluk zarar etse bile Balinalar ile hareket etmeyi başaran küçük balıklarda kâr elde ederek ayrılırlar. Tabi Ayı piyasası düşüşü simgelesede aslında Balinalar ve küçük balıklar Ayı piyasasında da kâr edebilirler.

Ayı Piyasası Nedir ? Boğa Piyasası Nedir ?

Ayı Piyasası

Ayı piyasasının oluşması için bir emtianın %20 değer kaybetmesi gerekir. Kısacası düşüş trendi demektir. Bu zarar demek değildir. Yükselen piyasada kâr elde edildiği gibi düşen piyasada da kâr elde edilebilir.

Boğa Piyasası

Boğa piyasasının oluşması için de bir emtianın %20 değer kazanması gerekir. Kısacası yükseliş trendi demektir. Artışın başlangıcı emtia da yaşanan arz talebe göre şekillenir. Kripto paralarda ani yükselişler, yani Boğa piyasası Balinaların alım yapmasıyla başlar ve balıklar bu akıma dahil olurlar.

Şuan Durum Ne ? [23.03.2019]

Şuan kripto para yorumları çok şiddetli fikir ayrılıkları yaşıyor. Çok önemli kaynakların bazıları Bitcoin’in son 12 ayın en düşük seviyesi olan 3122 $ fiyata gerileyebileceğini söylüyor. Diğer önemli kaynaklar ise Bitcoin, Litecoin, Ethereum gibi koinlerin yeni bir Boğa piyasasına hazırlandığını düşünüyorlar. 2018 düşüşünden sonra gelinen bu noktada daha da düşecek diyenlerin teorilerinin tutmadığını görüyoruz. ÇÜNKÜ KOİNLER ÇAKTIRMADAN ZEMİN HAZIRLIYOR VE DEĞER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR.

2019 Yılı Bitcoin’in, Radarların Bile Farkedemeyeceği Hızda Yükseleceği Bir Dönem Olabilir. Mİ ACABA ? Yorumlarınızı Bekliyoruz, Beraber Değerlendirelim.

Tabi ki bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil. Ne de olsa bende bir balığım ve sizinle aynı okyanusta yüzüyorum. Ancak dikkat edilmesi gereken bir şey var ki 2017 sonu 2018 başında yaşanan Boğa koşusu, yerini 1 seneyi aşkın süredir devam eden Ayı koşusuna bırakmıştı. Önemli bir zaman aralığından bahsediyoruz. Geçmişi bırakıp şimdiye odaklanmalıyız, çünkü gizliden gizliye bir yükseliş sinyali boy gösteriyor. Belki de Bitcoin yeni bir antrenmana başladı. Akabinde koşuya başlayarak, Bungee Jumping yapmasını bekleyebiliriz. Tüm bu yorumları alanında uzman olan kaynakların yorumlarını değerlendirerek yapıyorum.

Bir yorumcu, Bitcoin’in 28.000 $, Ethereum’un 2.000 $, Litecoin’in 650 $, Ripple’ın ise 4 $ Olacağı İddialarını Ortaya Attı

Birileri ortaya iddia attı diye huraaa ! diyerek atlayacak değiliz ancak 2018 sonunda yaşanan ani yükselişinde insanları şoka uğrattığını unutmayın. Yukarıdaki tahmini dayanaksız bir şekilde sallamamışlar aslında. İddia’nın sahipleri Bitcoin ve diğer kripto paraların 2014-2015 sezonunda izlediği yolu takip ettiğini düşünüyorlarmış.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. ALACAĞINIZ KARARLAR TAMAMEN İRADENİZ TESLİM EDİLMİŞTİR.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ? SİZCE BİTCOİN VE ALTCOİNLERİN GELECEĞİ NE OLACAK ?

Yazar

Geleceği düşünür, planlar ve hayata geçiririm.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok