Çalışma Verimi Nasıl Arttırılır? En İyi Pomodoro Uygulamaları

Çalışma verimi, bir işle meşgul olan herkes için oldukça önemlidir. İster bir çalışan olun, ister sınavlara hazırlanan bir öğrenci. Asla çok çalışarak değil, verimli çalışarak başarıyı elde edersiniz. Tabii, sürekli olarak başarılı olmak zorunda değilsiniz. Bu derlemede sizlere, verimli çalışmak için en iyi pomodoro uygulamalarını ve internet sitelerini sunuyoruz.

Herkes başarılı olmak ister, başarıya ulaşmak ise oldukça zor adımlardan birisidir. Süreklilik, istikrar ve azim gerekmektedir. Bunlar, sizin çalışma veriminizi arttırmanızı sağlayan temel etkenlerdir. Bu etkenleri sağladıktan sonra, en önemlisi zamanlama ve çalışma düzeninizdir. Çok çalışmak, asla bir şeyin çözümü değildir, etkili de değildir. Bu sebeple, zaman aralıkları oluşturmak ve odağınızın kaymaması için kısa zamanlı çalışıp, aralar vermek en iyi çözümlerden birisidir. En iyi pomodoro uygulamaları ile zamanınızı bölebilir, verimli bir çalışma yapabilirsiniz.

 

Çalışma Verimi Arttırmak İçin En İyi Yol: Pomodoro Nedir?

Pomodoro, çalışma verimi arttırmak için en iyi yollardan birisidir. Pomodoro sizin vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmeniz için zamanı böler ve aralara küçük teneffüsler ekler. 20 veya 25 dakika uzunluğunda çalışırsınız, her çalışma sonucunda da sizlere 5 dakikalık teneffüsler sunar. Bu sayede odağınızı en maksimumda kullanıp, çalışma veriminizi iyice arttırabilirsiniz. En iyi pomodoro uygulamaları ile beraber, pomodoro yöntemiyle verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.

Pomodoro Teneffüs Değerlendirmesi Nasıl Olmalı?

Teneffüslerde, çalışma esnasında aklınıza takılan şeyleri çözmelisiniz. Bu çözümlerle beraber, problemsiz bir beyin öğrenme odağını iyice arttıracaktır. Aynı zamanda kişisel ve insanı ihtiyaçlarınızı gidermelisiniz. Eğer aklınıza takılan bir şey yok ve insanı bir ihtiyacınız yoksa, telefona vesaire bakmak yerine bir müzik açmanız, esneme egzersizleri yapmanız sizin için en iyisi olacaktır.

En İyi Pomodoro Uygulamaları Nelerdir?

En iyi pomodoro uygulamaları, sizin odağınızı en verimli şekilde kullanmanız için üretilmişlerdir. Çeşitli özellikler sunan pomodoro uygulamalarında, ister bir ortamda çalışıyormuş hissiyatı alabilir, ister arkadaşlarınızla çalışabilirsiniz. Çeşitli ve spesifik özellikleri olan pomodoro uygulamaları ve internet siteleri arasından, sizlere en uygun olan pomodoro sistemini seçebilirsiniz.

1) Sadece Web’de Çalışmasını İsteyenler İçin: Pomofocus

En iyi pomodoro uygulamalarından ve en sadelerinden olan Pomofocus, sadece web üzerinde çalışan pomodoro uygulamasıdır. Bu uygulamayı kullanmak için herhangi bir giriş yapmaya, ücret vermeye veya bir indirme yapmanıza gerek yoktur. Odağınızı en üst seviyede tutmak için tasarlanmış olan Pomofocus, her pomodoro içerisine bir görev atayabilmenizi sağlar. 25 dakika odak süresi, 5 ve 15 dakika olmak üzere kısa ve uzun teneffüsler sunmaktadır. Buraya tıklayarak Pomofocus‘a gidebilir ve veriminizi arttırmaya başlayabilirsiniz.

En İyi Pomodoro Uygulamaları Pomofocus

2) Offline Çalışmak Verimimi Arttırıyor Diyorsanız: Pomodoro Tracker

Pomofocus ile benzer fonksiyonları olan Pomodoro Tracker, en iyi pomodoro uygulamalarından birisidir. Pomofocus’a oranla arayüz tasarımı biraz daha zayıf olsa da, Pomodoro Tracker’ı Mac ve Windows bilgisayarlarınıza yükleyebilirsiniz. Bu sayede, internet kapalı şekilde de pomodoro takibi yapabilir, sanal dünyadan kendinizi soyutlayabilirsiniz. Aynı zamanda, pomodoro ve teneffüs için harcanması gereken zamanı ayarlayabilir, kendinize en uygun odak süresini ayarlayabilirsiniz. Buraya tıklayarak siteye ulaşabilirsiniz.

Pomodo Tracker

3) Tüm Platformlar, Tek Uygulama: Focus To-Do

Oldukça detaylı şekilde hazırlanmış olan uygulama, tüm özellikleriyle beraber en iyi pomodoro uygulamaları arasında yer almaya muazzam bir şekilde hak kazanıyor. Çalışmalarınızı kaydedip, bunlardan rapor alabiliyorsunuz. Aynı zamanda hem Apple Watch, hem de bir tarayıcı eklentisinde çalışabilen bu uygulama için tek hesap yeterli oluyor. Bu hesapla beraber, tüm platformlarda verileriniz senkronize ediliyor. İçinde kendinize atayabileceğiniz görevler, notlar gibi kısımları bulunuyor. Buraya tıklayarak uygulamanın internet sitesine ulaşabilirsiniz.

4) Android’in Minimali: Pomodoro Timer

Minimal sevenler için tasarlanmış olan uygulama, en iyi pomodoro uygulamalarına minimalliği ile giriyor. Tasarımsal konuda kendini geliştirmiş olan, optimize edilebilen bir tasarımı bulunuyor. Diğer pomodoro uygulamalarıyla beraber benzer özellikler gösterse de, insanlar isterse bu uygulamanın rengini değiştirebiliyor ve kendine göre özelleştirebiliyor. Sadece Android markette olan bu uygulamayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

En İyi Pomodoro Uygulamaları Pomodoro Timer

Bonus: YouTube

YouTube, diğer pomodoro uygulamalarının aksine verilenizi takip edip, çeşitli platformlarla senkronize etmez. Fakat, birçok içerik üreticisi “Benimle Çalışın” başlığı altında insanlara pomodoro teknikleriyle ayarlanmış videolar sunuyorlar. Bu sayede farklı ortamlarda, farklı şekilde ve karşınızda biri varmış edasıyla çalışabiliyorsunuz. Eğer ki, veriminizi takip etmek istemiyorsanız, YouTube’da pomodoro araması yaparak beğendiğiniz bir içerikle beraber çalışabilirsiniz.

Bu uygulamalar sayesinde, öğrenmek istediğiniz, çalışmak istediğiniz veya herhangi çaba göstermek istediğiniz bir şeye odaklanmanız oldukça kolaylaşacaktır. En iyi pomodoro uygulamaları arasından kendinize uygun olanı seçebilir ve bu uygulamaları kullanmaya başlayabilirsiniz. Gününüzü verimli geçirecek bir hale gerip, başarıya oldukça yaklaşabilirsiniz. Aynı zamanda, sitemizde yer alan “Hayatınızı Verimli Geçirmenizi Sağlayacak Öneriler ve Mobil Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.

Yazar

Teknoloji meraklısı Tekneloji yazarı. Bir webmaster, frontend developer ve UI tasarımcısı.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok