Gmail Hesabı Nasıl Oluşturulur ve Nasıl Silinir?

İnternette herhangi bir siteye veya sosyal medya hesaplarına kaydolmak için mutlaka mail adresi istenmektedir. En basitinden alışveriş yapmak istediğinizde bile bir mail hesabınızın olması isteniyor. İndirimler, kampanyalar, faturalar bile artık mail hesabınıza geliyor. Gmail hesabınız yoksa veya yeni bir gmail hesabı açmak istiyor ve bu konuda kafanızda soru işaretleri varsa tam olarak doğru rehberdesiniz.

Gmail Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Gmail hesabı oluşturmak için google.com anasayfasına gidin. Sağ üstte “Oturum aç” butonuna tıklayın. Burada sağ altta bulunan “Hesap Oluştur” butonuna tıklayın. Hesabı kendiniz için mi işletmeniz için mi oluşturmak istediğinize karar verin.

Bilgileri doldurduktan sonra İleri butonuna giriş yapın. Artık Gmail hesabınızı oluşturdunuz. Google hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Gmail Hesabı Nasıl Silinir?

Eskiden açtığımız gmail hesabını artık kullanmıyorsak bir kenarda kalmasının pek bir önemi yoktur. Gmail hesabınızı silmeden önce yapmanız gerekenler;

Gmail hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde artık kullanıcı adınızı bir daha kullanamayacaksınız. Eğer ilerde tekrar mail adresinizi kullanabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Malesef gmail aynı kullanıcı adının bir kez daha alınmasına izin vermiyor. Gmail de kalıcı hesap silme işlemi yaptıktan sonra eski maillerinize ulaşmanız mümkün olmuyor. Bu yüzden önemli maillerinizi mutlaka yedeklemelisiniz.

Gmail hesabı silmek için hesap ayarlarınıza girmelisiniz.

Gmail hesabınızda oturum açın. Daha sonra Google Hesabınızı yönetine girin.

Buradan “Veri ve Kişiselleştirme” => “Bir hizmeti veya hesabınızı silin” yolunu izleyin.

Buradan “Google Hesabınızı Silme” => “Hesabınızı Silin” butonuna tıklayın.

Google şifrenizi son kez girdikten ve ileri butonuna tıkladıktan sonra artık gmail hesabınız silinmiş olacaktır.

Google Gmail Hesabımı Unuttum Nasıl Bulurum?

Google gmail hesabınızı unuttuysanız değiştirmek çok basit. Öncelikle gmail giriş sayfasına erişiyoruz. Sizin için linki aşağıda paylaşıyorum.

Gmail Giriş Linki üzerinden gmail giriş sayfasına erişebilirsiniz. Bu sayfada; unutmuş olduğunuz gmail e-posta adresinizi bulmak için “E-Posta Adresinizi mi Unuttunuz?” linkine tıklayın. Akabinde sizden telefon numarası ya da kurtarma e-posta adresi ister. Bu bilgilerin girişini yaparak gmail hesabınızı bulabilirsiniz.

Gmail Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim?

Gmail şifresi unutulduğunda genellikle; gmail şifre değiştirme nasıl yapılır? sorusu sıklıkla soruluyor. Gmail şifre değiştirme işlemi için tekrardan Gmail Giriş sayfasına erişiyoruz. Bu sayfada gmail şifre kurtarma işlemini yapmak için öncelikle gmail adresimizi yazıyoruz. Akabinde, açılan sayfada “Şifrenizi mi Unuttunuz?” sorusuna tıklayarak sizden isteyeceği bilgiyi girerek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

Eğer sizden istediği bilgiyi bilmiyorsanız “Başka Bir Yöntem Dene” linki üzerinden telefon ile şifre değiştirme işlemi yapabilirsiniz.

Gmail Nasıl Yazılır? (Cmail mi Gmail mi?)

Özellikle teknoloji ile yeni tanışan ve gmail’i yeni keşfeden kişiler gmail nasıl yazılır? sorusunu sıklıkla sormaktadır. Bazı kişiler sıklıkla okunduğu gibi yazdıkları için doğru adresi bulmakta zorlanıyorlar. Cmail olarak değil Gmail olarak yazılmalıdır. Cmail nasıl yazılır sorusunuda böylece cevaplamış olduk.

Takıldığınız konuları yorum bırakarak bize ulaştırabilirsiniz.

Yazar

Bir insan.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok