Android Cihazınız Güncellemelerde Sizi Yanıltıyor Olabilir mi ?

Pek çok Android kullanıcısı, kullandıkları cihaz üreticilerinin güncellemeler konusunda yetersiz kaldığını düşünüyor. Ülkemizde 7’den 70’e neredeyse herkes akıllı cihaz kullanıyor. Genellikle iOS olsun Android olsun yapılan güncellemeler ya eksik, ya da sorunlu olabiliyor. Özellikler genç nüfusun ilgi odağı olan akıllı cihazlar iletişim aracı olmanın ötesine geçiyor. Orta yaş grubu insanlar ise sosyal medya ve telefon görüşmeleri dışında pek fazla kullanmıyorlar. Örnek verecek olursak, genç arkadaşlarımız telefonlarındaki sorunları anlayabiliyor ve telefon sistemlerine meraklılar. Mevcut olan sistemi değiştirip farklı bir sistem getirebiliyorlar.  Herşey iyi güzel peki bu akıllı cihazlar ne kadar güvenilir ? üretici firmalar güvenlik güncellemelerinde ne kadar başarılı iş çıkarıyorlar ? akıllı cihazlarımız bize gösterdiği güncellemer ile bizi yanıltıyor olmasın ? İşte güvenlik araştırmacılarının değerlendirmeleri..

Pek Çok Üretici Doğru Güvenlik Güncellemesi Sunmuyor

Güvenlik araştırmacıları, markaların ürettikleri telefonlarında doğru güvenlik güncellemesi sunmamaları nedeniyle olması gereken güvenlik standarlarından uzakta kalabileceğine değiniyorlar. Bu yorumu değerlendirecek olursak, büyük ihtimalle araştırmacılar güvenlik güncellemesi altında yayımlanan güncelleme paketlerinin daha farklı ve büyük sorunlara yol açabileceğinden bahsediyorlar. Güvenlik araştırmacıları, akıllı cihaz kullanıcılarının telefonlarına gelen güvenlik güncellemeleri ile bir şeylerin iyileştiğini düşündüklerini, ama tam aksine güvenlik sorunları giderilsin diye yayımlanan güncellemelerin saldırılara dahi yol açabileceğini belirtiyor.

1200 Farklı Cihazda Aynı Güvenlik Yaması Kullanılıyor

Android işletim sisteminin mimarı olan Google, Android güncellemelerini önce Pixel ve eski Nexus telefon kullanıcılarına sunuyor ve daha sonra yamaları 3. taraf tüketicilere gönderiyor. Bildiğiniz üzere açıksız bir sistem bulunmamaktadır. Yazılım, internet ve geneliyle teknoloji geliştikçe yeni yöntemler bulunuyor ve uygulanıyor. Güvenlik araştırmacıları ise bu noktada, markaların telefonlarına aylar boyunca güvenlik yaması gönderemediklerini ve bu sebeple yama boşluğu denilen risk faktörleri oluştuğunu belirtiyor.

Bu araştırma 2017 yılında piyasaya sürülen tüm Android yamalarını kapsamakta olup Samsung, LG, Motorola ve HTC gibi büyük markaların ve Google’ın telefonlarıda dahil olmak üzere toplamda 1.200 farklı model cihazda kullanıldığını söylüyor.

 

Yazar

Geleceği düşünür, planlar ve hayata geçiririm.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok