Windows 10 Kısa Sürede Önemli Yerlere Geldi!

Windows 10‘un piyasaya çıkmasının ardından büyük bir ilgi görmesi ve Microsoft şirketininde yeni işletim sistemine çok güvenmesi ve ücretsiz olarak yükseltme imkanı sunması ile büyük bir çıkış yakalayan Windows 10 büyük 2 rakibini geride bıraktı.

İnternet üzerinde pazar payları araştırması yapan NetMarketshare, yapmış olduğu araştırmalara göre çıkışından 1 ay geçmesine karşın Windows 10 işletim sisteminin Global pazarda %5,21 lik birkullanım oranına ulaştığını bildiriyor.Başka bir istatistik araştırması yapan şirket StatCounter ise Windows 10’un %4,79 luk bir kullanım oranına sahip olduğunu belirtiyor.(Stat counter 3 haftada %4,79 olduğunu belirtti)

İki şirketinde yapmış olduğu araştırmalar sonucunda değerlerin birbirine yakın olduğunu görüyoruz.Çıkışının ilk ayında tahmin edilenden daha fazla kullanıcıya ulaşan Windows 10, Mac OS X ve Linux işletim sistemlerini geride bırakarak en büyük 4. işletim sistemi konumuna geldi (1 ayda böyle oluyorsa 1 yıl sonra kral windows 10!)

Windows’un önceki işletim sistemlerine göz atacak olursak global pazarda kullanım oranları aşağıdaki gibi..

  1. Windows 7 lider olarak %57 lik bir kullanıma sahip windows 10 çıkmadan önce %60 lık bir kullanıma sahipti.
  2. Windows8-8.1 %15,80 luk kullanım oranından %13,95‘e gerilemiş.
  3. Gönlümüze taht kuran Windows XP %12,14 ile 3. sırada yer alıyor sadece %1 lik kullanım değeri kaybeden windows xp yıllar geçmesine rağmen hala etkisini sürdürdüğünü görüyoruz.
  4. Windows 10 %5,21
  5. Mac OS X 10.10 %4,76
  6. Windows Vista %1,82
  7. Diğer işletim sistemleri toplamda %4,46 lık kullanım alanını kapsıyor

 

Windows 10‘un 1 ayda bu kadar çıkış yaşaması windows 8-8.1 işletim sistemlerinin direkt yükseltilebilmesi nedeniyle kullanımı toplamda %5 altına düşürecektir.Windows Vistanın son demlerini yaşadığını istatistiklerden görüyoruz.Windows XP‘yi ise eskilerden bilgisayarı olup hala kullanan ve düşük oranda xp sevenler tarafından kullanıldığını belirtelim.Windows 7‘de ise düşüşler başlayacaktır.5 yıl sonra %30 seviyelerine düşmüş olacaktır.

Yazar

Geleceği düşünür, planlar ve hayata geçiririm.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok