Telefondan Müzik Nasıl Yapılır

Pandemi bir çoğumuzun hayatına yeni uğraşlar, yeni hobiler kazandırdı. Pek çok insan  pandemi vesilesiyle veyahut direkt olarak ilgisi sebebiyle müziğe yönelmeye başladılar. Fakat ülkemiz standartları gereği müzik ve müzik kayıt ekipmanlarına ulaşmak günümüzde oldukça maliyetli bir iş.

Oldukça maliyetli, pahalı olan müzik yapma isteğine en uygun çözüm teknolojiden geçiyor. Bu maliyet insanların aklına, temel ihtiyaçlarından biri olan telefondan “telefondan müzik nasıl yapılır?“, “Android müzik nasıl yapılır“, “iOS müzik nasıl yapılır” sorularını getirdi. Zamanla gelişen akıllı telefonlar, birçok işe yaradıkları gibi müzik yapma isteğinize de en uygun çözümleri sunuyorlar. Bazı uygulama geliştiricileri, telefondan müzik yapmak için yazılımlar geliştiriyorlar.  Bu içeriğimizde, telefondan müzik nasıl yapılır sorusu üstünde duruyoruz. Basit bir “Android ve iOS telefonlarda müzik yapma” rehberi sunuyoruz.

Telefondan Müzik Nasıl Yapılır

Uygulama geliştiricileri tarafından üretilen telefondan müzik yapma uygulamaları sayesinde telefondan müzik yapmak günümüzde oldukça basit şeylerden birisi. Telefondan müzik yapma uygulamaları sizleri enstrüman almak, mix ve kayıt için yapımcılarla çalışmak gibi çeşitli ve astronomik maliyetlerden kurtarıyor. Telefondan müzik yapma uygulamaları sayesinde, Android veya iOS cihazınızda müziklerinizi kolaylıkla yapabiliyor, hobinize veyahut işinize rahatça devam edebiliyorsunuz.

Telefonda müzik yapmak için, ilk öncelikle telefonunuzun işletim sistemine bağlı olarak geliştirilen yazılımlardan bahsedeceğiz. Android markette bulunup, iOS markette olmayan ve durumun tam tersi olan uygulamalar bulunabiliyor.

Android Müzik Yapma Uygulaması: WalkBand

Android üzerinden müzik yapmak, geliştirilen binlerce uygulama sayesinde artık oldukça kolay işlerden birisi. Fakat bu rehberimizde, sadece WalkBand’den bahsedeceğiz.

WalkBand, içinde çeşitli enstrümanların bulunduğu ve size geniş yelpaze sunan uygulamalardan birisi. İçeresindeki özellikler sayesinde baştan sonra bir parça yapabilir, mix işlemini gerçekleştirebilir ve kayıtlar alabilirsiniz. Aynı zamanda kendi sunduğu enstrümanları da kullanarak, yaptığınız müzikleri bu uygulamayla oldukça çeşitlendirebilirsiniz.

Ücretsiz sunulan WalkBand’i isterseniz ücretli sürüme yükseltebiliyorsunuz. Ücretsiz birçok kullanıcı için yeterli olsa bile, reklam sıklığı ve enstrüman çeşitliliğinin az olması canınızı sıkabilir.

iOS Müzik Yapma Uygulaması: GarageBand

iOS, içerik üreticilerinin ve eser üreticilerinin vazgeçilmez işletim sistemlerinden birisi. Apple tarafından geliştirilen GarageBand, müzikle uğraşan kullanıcılar için yapılmış uygulamalardan birisi olarak karışımıza çıkıyor. Bu uygulama ile oldukça kaliteli şekilde iOS cihazınızdan müzik üretebiliyorsunuz. Aynı zamanda, GarageBand’i kullanmak için bir ücret ödemenize gerek bulunmuyor.

GarageBand sayesinde içerisinde bulunan enstrümanları kullanabiliyor, pluginler yükleyebiliyor, mix işlemlerinizi halledebiliyorsunuz. Aynı zamanda bir gitarist iseniz “iRig” bağlantısını kullanarak, GarageBand uygulamasıyla beraber hem kayıt alabiliyor, hem de bir amfi gibi kullanabiliyorsunuz. Bu gibi güzel özelliklerin yanı sıra, kullanım kolaylığı “müzikten anlamayan birinin bile” müzik yapabileceği türden. Kolay, ücretsiz, kullanışlı bu uygulama sayesinde iPhone ile müziklerinizi yapabilirsiniz.

Hem Android Hem iOS Cihaz İçin Müzik Yapma Uygulaması: BandLab

BandLab, hem Android hem de iOS üzerinde çalışmak üzere tasarlanmış bir telefondan müzik yapma uygulamasıdır. İstediğiniz telefonlara indirip, kullanabilirsiniz. BandLab, özellikle kayıt ve mix için yapılmış bir müzik yapma uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde gitar veya başka enstrümanlarınızın kayıtlarınızı alabilir, mix işlemini yapabilirsiniz. Aynı zamanda BandLab, içinde sosyal bir ağa sahip. Yaptığınız müzikleri BandLab sosyal ağı üstünde paylaşıp diğer kullanıcıların beğenisine sunabilirsiniz.

Bu uygulamalar ve yöntemler sayesinde telefondan müziklerinizi yapabilirsiniz, yeni bir dünyaya adım atabilirsiniz. Yapacağınız müzikler bir telefon kalitesine göre oldukça kaliteli olacaktır, fakat şunu unutmayın. Dijital seslerden yeteri kadar verim alamayabilirsiniz, bu da rahatsız edici olabilir. Fakat profesyonel olmadığınız süre zarfında bu konuda sorun yaşamazsınız.

Yazar

Teknoloji meraklısı Tekneloji yazarı. Bir webmaster, frontend developer ve UI tasarımcısı.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok