Google Play Hizmetleri Durduruldu Sorunu Çözümü Burada

Artık adeta üçüncü elimiz haline gelen telefonlar yerini daha da pekiştirmeye devam ediyor. Akıllı telefon içerisinde bulunan, indirdiğimiz uygulamalar sayesinde yeni nesil erken yaşta bilgisayar ve telefon ile iç içe büyüyorlar. Google Play kullanan kişiler uygulama indirmek için marketi açtığında Google Play hizmetleri durduruldu hatası almaktadır.

Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası

Sorunun tam olarak sebebi bilinmemekle beraber Samsung marka cep telefonları bu hataya daha çok rastlıyorlar.( J7 Prime, J5, J2, Note 2, Note 3 Galaxy A5, A7 Samsung Galasy S) modellerde bu sorun sıklıkla görülmektedir.

Veri- Önbellek Temizleme Yöntemi

İlk olarak veri ve önbellek dosyalarının temizlenmesi ve hafızada bekletilen gereksiz dosyaları silmek için Ayarlar=> Uygulamalar => Google Play Store=> Kayıt yeri alt kısımdan verileri temizle butonunu onaylayın.

Google Hesabınızdan Çıkış Yapın ve Yeniden Aynı veya Farklı Hesap Üzerinden Giriş Yapın

Bu işlemi yaparken hesabınızın şifresini bildiğinizden emin olun çünkü size tekrar lazım olacak. Bunun için Ayarlar=> Hesaplar=> Google yolunu izleyin ve hesap adınızı seçip, hesabı silin. Telefonu yeniden başlatın ve yeniden giriş yapın.

Uygulamayı Devre Dışı Bırakın

Google Play uygulamasını pasif hale getirmek için Ayarlar =>Uygulamalar => Google Play Store uygulamasını bulup => Devre Dışı Bırak seçimini yapın. Artık karşınıza “Google Play Durduruldu” pop-up metni ekranda çıkmayacaktır.

Telefonu Fabrika Ayarlarına Geri Döndürün

Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek ve telefonu tamamen sıfırlamak için öncelikle Ayarlar=> Genel Yönetim => Sıfırla`ya dokunun. Bu yöntem ile cihazınızdaki bütün veriler silinecek. Telefonunuz ilk aldığınız hale dönecektir. Böylelikle telefon istenmeyen uyarıyı vermeyecektir. Telefonunuzu sıfırlamadan önce fotoğraflarınızı, rehberinizi ve diğer kişisel verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Yazar

Bir insan.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok