- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Yurtdışından telefon satın alıp Türkiye`de kullanmak, fiyat konusunda sağladığı avantaj ile bir çoğumuza cazip geliyor. Türkiye`de İPhone, Samsung veya diğer markalardaki telefonlar yurtdışında satılan aynı marka telefonlara göre daha pahalı olduğundan yurtdışından telefon getirmek daha karlı oluyor.
Yurtdışından Telefon Kaydetme Nasıl Yapılır?
Yurtdışından telefon getirip ülkenizde öyle kolay bir şekilde, kayıt ettirmeden malesef kullanamıyorsunuz.
Telefonu yurt dışı dönüşü 120 günü geçmemiş birinin üzerine kayıt yaptırabilirsiniz. Bir pasaport 2 yılda sadece bir kez yeni telefon kaydı yaptırabiliyor. Eğer yurt dışından dönüşünüz 120 günü geçmişse ya yurtdışına tekrar çıkıp giriş yapmanız ya da dönüşü 120 günü geçmemiş ve son 2 yıldır üzerine telefon kaydedilmiş birini bulmanız gerekiyor.
Adım Adım Yurt Dışı Telefon Kaydetme
İlk olarak anlaşmalı bankalara(Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank Şekerbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, İş Bankası. ) veya vergi dairelerine 500 TL harç ücretini yatırıyoruz.
Daha sonra E-devlet sitesine girip. “Tüm hizmetler”=> “Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu” ve “IMEI Kaydet” yolunu izliyoruz.
Önemli Not: Harç ücretini yatırırken, kimin kimlik bilgilerini kullanmışsan, yine aynı kişinin pasaport bilgilerini kullanarak e-devlet üzerinden imei kaydını yaptırmanız gerekmektedir.
Eğer harç bedelini yanlış kişi adına yatırdıysanız harç ücretiniz yanmış olacaktır. Bu yüzden bu noktaya dikkat etmenizde fayda var.
Cep telefonunun kayıt edilip, edilmediğini nasıl öğreneceğim ?
Cep telefonunuzdan e-devlet sitesine girip, buradan imei sorgulayabilirsiniz. Eğer “IMEI numarası kayıtlı” uyarısını alıyorsanız cep telefonunuz kayıt edilmiş demektir.