- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Son zamanlarda gerçekleşen uzay araştırmaları kendinden sıkça hissettiriyordu. Sonsuz derecede bilgiye sahip olan uzaydan her geçen gün yeni bilgiler elde ediliyor, bu da insanlığın varoluşu, dünyanın oluşumu ve daha bir çok konuda karanlıkta kalmış bulguları aydınlatıyor. Bu seferki buluş ise bu zamana kadar hiç keşfedilememiş ve bizim bile ancak araştırmalarda elde edilen bulgularla tahminsel olarak bilebildiğimiz dünyanın varoluşu.
2014 yılında Şili‘ deki Atmaca Çölü‘nde bulunan radyo teleskobunun çektiği bir görüntü bilim dünyasını hareketlendirmişti. Dünya’dan 450 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan HL Tauri yıldızının yörüngesinde bulunan obje, tam 1 milyar yaşında gaz ve tozdan oluşuyor. İlk zamanlarda objenin içi görüntülenemediği için çoğu bilgiler askıda kalıyordu. objenin daha ayrıntılı bir görüntüsünü elde etmeye çalışan ekip New Mexico‘da bulunan daha gelişmiş bir radyo teleskobu sayesinde bu görüntüyü elde edebildiler.
Max Planck Institute çalışanı olan Thomas Henning konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İncelediğimiz toz yığınının oluşmakta olan gezegenin ilk aşamalarını gözler önüne serdiğini düşünüyoruz. İlk defa oluşmakta olan bir gezegeni bu aşamadayken gözlemleme şansı yakaladık.”