Kral Tutankhamon’un Hançeri

Antik çağdaki mısırlılar, gerek mimari yapılarıyla gerek yaşantılarıyla kendilerinden sıkça söz ettirmiştir. Bugünün teknolojisiyle bile zorlukla çözülebilen olayları ve buluşları, sırları çözülemeyen yapıları mısırlıları oldukça önemli bir araştırma konusu yapıyor. Biz de Tekneloji.net ekibi olarak bu konumuzda sizlere, erken yaşta kral olup yine genç yaşta ölen Tutankhamon’un lahitinde bulunan ve gizemi yeni yeni çözülen hançer ile ilgili bilgiler aktarmaya çalışacağız.

Hançer, mezarın bulunuşundan 3 yıl sonra kralın mumyasında sargı bezlerinin içinde bulunmuştu. Aslında sargı bezlerinin altında iki adet bıçak vardı fakat bir tanesi o kadar farklıydı ki bilim insanlarını hayrete düşürmüştü. Bunun nedeni ise hançerin hiç paslanmamış olmasıydı.

Araştırmacılar, hançer üzerinde zarar vermeyecek şekilde araştırmalar yaptı ve bu araştırmalar sonucunda hançerin demir kısmının dünya dışı bir gök cisminden yapıldığını keşfetti.Göktaşları ve gezegen bilimleri konusunda araştırmalar yapan Daniela Comelli, hançerdeki nikel ve kobalt oranının dünya dışından gelen bir göktaşına ait olduğunu ve hançerin bu göktaşından alınan parçayla yapıldığını belirtti. Hançerin yapımında kullanılan göktaşının İskenderiye’nin 240 km batısında düşen göktaşı olduğu tahmin ediliyor. Nitekim hançerdeki bulgular ile göktaşındaki bulgular neredeyse birebir tutuyor.

Antik mısırda bu tür göktaşlarından yapılan malzemelerin tanrılar tarafından mesaj olarak gönderildiğine inanılıyor ve bu tür materyallere çok nadir rastlanıyor. Ayrıca kralın mezarında, göktaşından yapılma başka materyallerin de bulunduğu söylenmkete.

Yazar

Meraklı, uzay hayranı, teknoloji takipçisi, haritacı, sürekli farklı arayışları olan biri :)

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok