- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Uzay araştırmalarının kuşkusuz en başında gelir, yeni yaşam yerleri keşfetmek. İnsanoğlu yüz yıllardır bu uğurda sayısız araştırmalar, sayısız denemeler yapmışlardır. Hatta uzay araştırmalarında çoğu buluşun bu araştırmalar sırasında bulunduğunu söyleyebiliriz.
Bu konuda araştırmalar yapan bir ekip La Silla Gözlemevi’nde bulunan Trappist teleskobu yardımıyla dünyadan 40 ışık yılı uzaklıkta bulunan, Trappist-1 isimli sönük ışıklı bir cüce yıldızın gözlemi sırasında 3 adet dünya benzeri gezegen keşfettiler. Yapılan açıklamada cüce yıldızın gözlemi sırasında belirli aralıklarla yıldızın ışığının söndüğünü fark eden ekip, bu karartıya yıldızın yörüngesinde bulunan gezegenlerin neden olduğunu söylediler.
Bu gezegenlerin dünyamıza oranla yıldızına çok yakın olduğunu fakat yıldızın boyutunun bizim güneşimize kıyasla 10 kat ufak olduğu için gezegenlerin aşırı sıcaklık gibi bir sorunu olmadığını dile getirdi. Ekip adına açıklamada bulunan Emmanuël Jehin;
“Şimdiye kadar, ultra-soğuk cüce yıldızların yörüngesinde bu tür “kırmızı dünyaların” bulunması tamamen teorikti. Ancak bu kadar sönük bir kızıl yıldız etrafında sadece bir gezegen bulmadık, 3 gezegenli bir sistem keşfettik.” dedi.
3 yorum
bir gidebilsek anca buluyorlar gidilmesi zor
Aynen katılıyorum. Fakat günümüz teknolojisi buna müsade etmiyor. Yakın gelecekte bu dediğinizin gerçekleştirilebileceğini, teknoloji ve araştırmalardaki gelişmelere bakarak söyleyebiliriz.
birgin bizde gideriz