İstanbul Trafiğine Mobil EDS Araçları Geliyor!

İstanbul trafiğinde trafik kurallarına uymayan sürücüler için artık yeni bir dönem başlıyor. Trafik kurallarını ihlal edilmesi sebebiyle oluşan trafik kazalarını önlemek amacıyla Türk mühendisler Mobil EDS sistemini geliştirdi. Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespitleri ve olay yönetimi gibi birçok işlevi bir arada gerçekleştirebilen Mobil EDS teknolojisİ. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar ile sürdülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi İSBAK mühendisleri tarafından yapılan cihaz, kural ihlallerinin önüne geçmek, trafikte güvenli  ve sorunsuz İstanbul trafiğini sağlamak için Mobil EDS teknolojisi geliştirdi. Yerli tasarım ve üretim olan bu cihaz trafik canavarlarını bir fotoğrafla yakalıyor.

Gelişmiş radarları ve yüksek çözünürlüklü kamerası ile trafik kurallarını ihlal eden sürücünün plakasının fotoğrafını çekiyor ve  anında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Kontrol Merkezi’ne iletiliyor. Ayrıca Akıllı Gözlük teknolojisi ile araçların ulaşamadığı noktalarda bile operatörün kullandığı gözlük ile trafik denetimi yapılıyor. Umarız gelen bu uygulamayla insanlar artık daha da bilinçlenir ve trafik kazalarının önüne geçilir.

Yazar

Bir insan.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok