- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
On bir ışık yılı uzaklıktaki Dünya ölçeğinde bir gezegen keşfedildi, gezegen de yaşam olabilir.
Astronomi ve Astrofizik dergisinde yayınlanan yeni araştırmaya göre, Ross 128b olarak bilinen gezegen yıldızının yörüngesini yaklaşık 10 günde tamamladı.
Göreceli olarak yakınlardaki kırmızı cüce yıldızı bulunduruyor, bu nedenle Ross 128b gerçek anlamda yaşam için ideal bir yer olabilir.
Ross 128b’nin yaşanabilir olup olmadığı hala tam olarak anlaşılamadı.
Bu keşifte yer alan bilim insanları Ross 128b’yi ılıman bir gezegen olarak görürken, gezegenin yüzeyinde sıvı su bulunabileceği düşünülüyor ve yaşanabilirlik konusunda belirsizlik devam ediyor
Şu anda yıldız, Dünya’nın uzay alanına doğru ilerliyor. ESO’ya göre, yaklaşık 79.000 yılda (Güneş’ten sonra) Dünya’nın en yakın yıldızı olacak. O zaman geldiğin de gerçekten “bir cisim yaklaşıyor efendim” diyebileceğiz.
Bilim adamları önümüzdeki on yıllar boyunca, güneş sisteminin dışındaki gezegenlerin ortamlarına derinlemesine bakarak, hangi dünyanın yaşanabilir olacağını veya yaşanamayacak durumunu görmek için güçlü araçlar kullanmayı umuyor.
Örneğin, ESO’nun Son derece Büyük Teleskopu, diğer gezegenlerin atmosferinde yaşamın göstergesi olabilecek kimyasalları arıyor ve 2019 yılında fırlatılması planlanan NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu da yabancı atmosferlerini ayırma becerisine sahip.