- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Gündelik hayatta hepimizin ilgi odağı olan bir teknolojik cihazı vardır.Bu cihazlar telefon olur,bilgisayar alır,donanım olur (işlemci,ekran kartı vs..) kısacası herkesin bir bilgisi var bu alanda.Hatta çoğu zaman ” benim markam senin markanı döver ” dercesine tartıştığımız vakitlerde olabiliyor.Çünkü savunduğumuz bir marka var ve onun daha iyi olduğunu düşünüyoruz.Peki savunduğumuz marka Apple’mı Samsung’mu Htc’mi bunlar değilse kesin Microsoft, İntel falan filandır herhalde 🙂 Fazlada uzatmaya gerek yok aslında.Size sadece bu markaların açılımlarını bilip bilmediğinizi soracağım? ( Apple = Elma dediğinizi duyar gibiyim. ALKIŞ ! 😀 )
Sizler için sağdan soldan bulup büyük emek harcayarak derlediğimiz markaların açılımlarını paylaştık…
1-) MİCROSOFT
En büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft’un “Micro Computer Software” adında bir açılıma sahip olduğunu bilmek oldukça zor tabiki.Microsoft şuanda teknoloji’nin neredeyse her alanında faaliyet gösteriyor diyebiliriz.
2-) HP
HP‘de özellikle bilgisayar alanında yıllardır akıllarda yer etmiş bir teknoloji şirketi.Son zamanlarda Elite adını verdikleri seriyle telefon üretimine başlamışlardır.HP’nin açılımı ise kurucularının soyisimlerinin başharflerinden oluşuyor.(Hewlett – Packard şirketi olarakta geçmektedir)
3-) İNTEL
Belkide teknoloji şirketleri arasında en çok yardımımıza İntel’in işlemcileri koşuyordur 🙂 İntel’in marka açılımıda bir o kadar anlamlı.İlk ürününü 1971’de çıkaran şirketin açılımı Intelligent Electronics .
4-) LG
Kesinlike Life’s Good değil bunu şimdiden söyleyelim 🙂 LG markası 2 kuruluşun birleşmesiyle oluşan bir teknoloji şirketi.Açılımı ise Lucky ve Goldstar baş harflerinde oluşuyor.Günümüzde slogan olarak kullanılan Life’s Good açılımı olarak bilinsede ne yazık ki durum sandığınız gibi değil 🙂
5-) AMD
Yine bir işlemci erbabının karşısındayız.Sadece işlemci üretiminde değil ekran kartı,konsol ve sanal gerçeklik alanlarındada faaliyet gösteren AMD‘nin açılımı Advanced Micro Devices yani Gelişmiş Mikro Cihazlar anlamına geliyor.
6-) HTC
Geldik namı değer Hatice’ye,Heyçtisi’ye,Hetece’ye…Türlü türlü söylevleri var bu markanın.Anlamında yatan o iddialı cümle ise bizleri derinden etkiledi. High Tech Corparation yani Yüksek Teknoloji Şirketi anlamını taşıyan HTC markası oldukça iddialı bir şekilde yola çıkmış.
7-) SAMSUNG
Samsung reisi zaten biliyorsunuz ama açılımını bildiğinizi düşünmüyorum 🙂 Her ne kadar lider teknoloji şirketi olsada hala bilinmeyen bir tarafları olduğu düşüncesindeyim.Samsung’un açılımındaki anlamın Türkçe karşılığı “Üç Yıldız” demek.Kore dilindeki anlamıyla Sam= Üç Sung= Yıldız demektir.
😎 KONAMİ
Konami’yi genellikle futbol oyunlarından gördüğünüzü düşünüyorum.Markanın okunuşunun çok hoş olmasının yanısıra oluşumuda bir o kadar ilginç.4 Japon biraraya toplanmışlar ve soyisimlerinin ilk harflerinin birleşiminden bir marka oluşturmuşlar.Aslında bu tür marka oluşturmalar çok basit gelebilir ama adamlar milyar dolarlarla dans ediyorlar 🙂
Kagemasa [Ko]zuki, Yoshinobu [Na]kama, Hiro [M]atsuda ve Shokichi [I]shihara = KONAMİ
9-) XBOX
Yine bir Microsoft ürünü olan XBox’un geçtiği yollarda çok karmaşık gözüküyor.Oyunlar için geliştirilen DirectX’in X harfinden XBox türetilmiş.Ne alakadır bilmiyoruz ancak adamlar DirectX-Box demek yerine Direct’i silmişler XBox demişler.
10-) SEGA
1960 Yılında ABD’de kurulan SEGA geçmiş yıllarda konsol üretimi yapıyordu.Günümüzde ise oyun yapımcısı durumunda bulunan SEGA’nın açılımı Service Games yani Oyunlar Servisi şeklinde çok sade ve güzel bir anlamla markalandırma yapmışlar.
11-) CAPCOM
Video oyunu üretimi yapan ve oyun yayımcısı konumunda olan CAPCOM 1983 yılında Japonya’nın Osaka şehrinde Japan Capsule Computers adı altında kurulmuştur.Daha sonra ise Capsule ve Computers kelimelerinin ilk 3 harflerinin birleşimini alarak CAPCOM olarak markalaşmışlardır.
12-) İBM
Yazımızı efsane şirket İBM ile bitirmek istiyorum.Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi olan İBM’nin 410.000’den fazla çalışanı bulunuyor.1911 yılında ABD’de kurulan bu şirketin 1 asırı dolu dolu geçirmiş bir geçmişi bulunuyor.İBM’nin açılımı ise International Business Machines yani anlamını taşıyor.