- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Yeni bir sistem tavsiyesi ile karşınızdayız. Bu sefer FİYAT/PERFORMANS değil, KALİTE/PERFORMANS oranında bir sistem hazırladık. Bunu ASUS Strix 1050Ti ile anlayabilirsiniz 🙂 Fazla uzatmadan parçalarımıza geçelim.
ASRock AB350M-PRO4
ASRock’un uygun fiyatlı anakartı olan AB350M-PRO4 sistemimizde bulunuyor. B350 çipsetten aşağı düşmüyoruz her zamanki gibi. Ayrıca ELNA Audio gibi ses kalitesini iyi almanıza yarayan teknolojileri de bulunduruyor.
James Donkey JD120
Adını fiyat/performans oranındaki oyuncu ekipmanları ile duyduğumuz James Donkey, SSD pazarında rol oynamaya başladı. Gerçekten uygun fiyatı ile sistemimizde bulunuyor. SSD, 3D Nand gibi okuma/yazma hızına katkıda bulunan teknolojilere yer veriyor.
ASUS ROG Strix 1050Ti
Performansı ve dış görünüşünden dolayı tercih ettiğimiz ASUS’un Strix 1050Ti modeli, kasamızda ayrı bir şıklık oluşturacak. 1050Ti çoğu oyun için yeterli düzeyde, ancak biçilen fiyat olumsuz bir yanı.
AMD Ryzen 3 2200G
Yeni seri Ryzen’i bir önceki Ryzen serisinden ayıran temel özellik içinde dahili görüntü birimi olması. Ki sadece görüntü vermiyor, belli seviyedeki oyunları rahatlıkla açabilir. Ryzen 3 2200G’yi kullanmamızın başlıca sebebi eğer ekran kartınız bir sebepten dolayı garantiye giderse geçici olarak yerini doldurabilmesi amacıyla öneriyoruz. Oyun performansı ASUS Strix 1050Ti ekran kartı ile gayet iyi.
GSkill RipjawsV 4×2 8 GB 2800MHz
Ryzen APU’lar çift kanal ve olabildiğince yüksek MHz değerine sahip bellek kitleriyle uyumlu çalışıyorlar. Önceki Ryzen sistemimizde kısmak zorunda kalmıştık. Şimdi ise nispeten daha yüksek MHz değeri ve çift kanal bir belleğe sahip sistemimiz.
AeroCool Aero 300
AeroCool’un giriş seviyesi kasa çözümlerinden biri olan Aero 300, boyutu ve özellikleriyle tercih edilebilir seviyede. Hava akışı gibi önemli faktörlerden kısılmamış.
High Power Simplicity 600W 80+
Bu sistem kombinasyonuna 450W değerine sahip bir güç kaynağı bile yetebilir ancak ileride bol bol upgrade yapabileceğiniz ihtimalini düşündüğümden High Power’ın 600W 80+ güç kaynağını tavsiye ediyorum. Aktif PFC gibi önemli özellikleri de var.
Seagate Barracuda 1 TB
Sabit diski anlatmaya gerek yok görüyorsunuz 🙂 Neredeyse her sistemimizde konuk olan Seagate Barracuda, bu sistemimizde de mevcut. Okuma/yazma değerleri gayet yeterli.
Parçaları tanıdığınıza göre linklere geçebiliriz 🙂
Anakart: https://goo.gl/39azfK
İşlemci: https://goo.gl/uY9K3b
Bellek: https://goo.gl/m8Ez1G
Kasa: https://goo.gl/7K47vZ
SSD: https://goo.gl/fovHcA
Güç Kaynağı: https://goo.gl/JMxTv5
Ekran Kartı: https://goo.gl/Vqg86e
Harddisk: https://goo.gl/hRqH8H