- 1
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Android cihazların içinde bulunan Wifi Direct özelliği sayesinde hiç veri kaybı olmadan hemde hızlı bir şekilde veri aktarımı yapabiliyoruz.
Teknoloji gelişiyor ve cihazlarımıza yeni özellikler geldikçe alışkanlıklarımız da yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Eskiden veri aktarımlarını taşınabilir bellekler Bluetooth, Kızıl ötesi gibi paylaşım araçları ile aktarırdık.Ancak şimdi akıllı telefonlarımızda bulunan Wifi-Direct özelliğiyle resim, video, belge gibi dosyaları paylaşır hale geldik. ÜstelikWifi Direct,Bluetooth gibi paylaşım araçlarından daha hızlı bir veri aktarımı sağlıyor. Böyle bir aktarım söz konusu olunca insanların aklına “Wifi Direct nasıl kullanılır?” sorusu akıllara geliyor. Nasıl kullanılır? sorusuna geçmeden önce birkaç önemli not yazmak istiyorum.
Not: Aynı Bluetooth aracında olduğu gibi Wifi Direct aracında aktarım sağlayabilmek için her iki cihazda da Wifi Direct özelliği bulunması gerekir.Eğer cihazlardan birinde bu özellik yok ise malesef aktarım sağlanamıyor.
Wifi Direct`te mantık şu şekilde çalışıyor. İki Wifi özelliği olan cihaz, Wifi Direct ile birlikte birbirine kablosuz bir ağ ile bağlanıyor. Böylece bağlantı kurulmuş oluyor. Her iki cihazı birbirine bağlamak için ilk olarak,
Ayarlar a giriyoruz. Daha sonra Wifi yi açıyoruz ve sağ üstte bulunan Wifi Directe dokunuyoruz.
Daha sonra paylaşmak istediğimiz dosyayı açıyoruz ve Paylaşma seçeneklerinden Wi-Fi Direct seçeneğine dokunuyoruz. WiFi Direct’i açık olan cihaz veya cihazlar burada listelenecektir. Listeden dosya göndermek istediğimiz cihazı seçiyoruz. Dosyayı alacak olan cihaza uyarı gelince uyarıyı kabul ediyoruz. Wifi Direct ile dosya aktarma işlemi tamamlanmış bulunuyor