İnternet Sitemin Google Sıralamasını Nasıl İyileştiririm ? Organik Trafik Arttırma Yöntemleri

Gün geçtikçe blog sahipleri çoğalıyor. Çalışma sektörü ister internet olsun ister hayvancılık olsun günümüzde hemen hemen herkes internet sitesi açıyor. Hayvancılık ile uğraşan bir kişi hayvanları ile ilgili bilgiler sunuyor, eğitim sektöründe çalışan bir öğretmen kendi alanında bilgiler sunuyor. İnternet siteleri bu kadar artıyor ancak eksik giden bir şeyler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Nedir bu ? İnsanlara ulaşamamak. Doğal yollar ile insanlara ulaşmamız gerekiyor. Peki bunu başarabiliyor muyuz ? Bazılarımız evet desede büyük bir çoğunluk içeriklerine organik trafik (ziyaretçi) çekemiyor.

Sitenizde ürettiğiniz içerikleriniz bir süre sonra organik trafik çekmiyorsa daha fazla içerik üretme isteğiniz yok olabilir. Bu oldukça doğal  bir durum. Uğraşıyorsunuz, çabalıyorsunuz ancak ektiklerinizi biçemiyorsunuz. Bu aynı bakımı itinayla yapılmayan bir hayvanın veya bitkinin vereceği mahsüle benziyor. Bakımı yapılmayan hiçbir şey verimli olmayacaktır. Şimdi gelelim asıl konumuza. Hergün 3 tane 5 tane hatta 10 tane içerik giriyorum diyen takipçilerimiz var. İsterseniz 20 tane içerik girin ama bazı tekniklerden uzaksanız bu içeriklerden organik trafik beklentisine hiç girmeyin. Bunu Google arama motorunun gün geçtikçe daha akıllı bir hale gelmesinden söylüyorum.

Bazen öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki internet üzerinden yazışmalarımızda cümleler devrik devrik ne nokta var ne virgül. Bu örnekteki arkadaş ise bir blog yazarı. Kesinlikle uydurmuyorum tam olarak aşağıya bakın 🙂

Siz bu içeriği okuyunca ne düşündünüz ? -Ne düşündüğünüzü biliyorum. Ne anlatmak istediğimide gayet iyi anladınız. O halde başlayalım.

Organik Trafiklerimi Nasıl Arttıracağım ?

Sitenize girmiş olduğunuz içeriklere organik ziyaretçi çekmenin temel kuralı Google’ı anlamaktır. Google’ı anlamak ise bol bol kitap okumaktan geçiyor. Evet ciddiyim ! Bol bol kitap okursanız analitik düşünceniz gelişecek ve bu etki içeriklerinize yansıyacaktır. Ama unutmayın Google’ın sıralama kriterleri var. Sitenize yazdığınız yazıların google sıralamalarında yükselmesi için bazı şeylere dikkat ediyor. Altı üstü bir arama motoru neye dikkat edebilir ? demeyin. Onun görevi milyarlarca sonuç arasından milyonlarca konuyu ayırarak ziyaretçinin aradığı en doğru  sonucu belirlemek. Durum böyle olunca siz blog sahipleri içeriklerinizde aranıp bulunabilecek tarzda oluşturmalısınız. Bulunmaz hint kumaşı tadında makaleler yazarsanız işiniz zor..

  1. Güzel bir giriş yapın.
  2. İmla kurallarına dikkat ederek devam edin.
  3. Ziyaretçiyi uzunluğuyla korkutmayacak bir makale dizayn edin. Görseller ile uzun gözüken kısımları bölün.

İşin en temel kısmı yukarıdaki 3 maddeden oluşuyor. Güzel bir içerik üretmek için bu 3 madde yeterli olabilir ancak Google sıralamasında yükselmek için etkisi az olacak ve organik trafik çekmekte zorlanakcasınız.

O doğal yollar ile nasıl ziyaretçi çekeceğimize odaklanalım..

4. Yazmış olduğunuz yazı insanları bir konuda bilgilendiren türde ise nasıl yaparım ? neye dikkat etmeliyim ? zararları, faydaları nelerdir ? neden böyle oldu ? ne için ? sebebi nedir ? gibi bir çok soruya ortak cevap verebilmeli.

5. İnsanlar Google’a soru soruyor, Google ise cevap veriyor. Hatta bunumu demek istemiştiniz diyor ?

Ziyaretçileriniz yanlış yazıyor olabilir. Google’ın görevi ziyaretçi yanlış yazsa bile en doğru sonuçla buluşturmaktır.

 

Google sonuçları ziyaretçiye sunarken, sizinle aynı konuda içerik üretmiş diğer rakiplerinizide ele alıyor ve saliseler içinde bir sonuç gösteriyor. Bu kadar ciddi analizleri saliseler içerisinde sunması Google’ın kolay lokma olmadığını gösterir. Bu sebeple içeriklerimizi üretirken konumuzla ilgili olan anahtar kelimeleri paragraflar içerisinde geçirmeye özen gösterelim. Siz portakalın faydaları nasıldır ? diye bir içerik üretirken makalenizde bu kelimelere bir müddet (çok sık olmamak şartıyla) yer vermelisiniz. Örnek olarak; ” Çoğu insanlar portakalın faydalı olduğunu düşünüyor ancak tatlı olmasından dolayı zararlı olup olmadığını sıkça araştırıyor. Bu örnek cümlemizde portakalın faydaları ile ilgili arama sonuçlarında yükselmek için çok sağlam bir detay vermiş olduk. Sizin portakalın faydaları kelimesinde yükselmeniz için illa bu kelimenin aynısını yazıp doğallıktan uzaklaşmanız gerekmiyor. Portakalın faydalı kelimeside hedef kelimenizde yükselmeniz için yeterlidir. E peki neden zararlı olup olmadığını kısmını ekledim ? Çünkü siz arama sonuçlarında en üst sıralarda olmak istiyorsanız bilgisini sunmuş olduğunuz bir konunun zıttınıda paylaşmalısınız ki Google bu site gayet güvenilir hertürlü konuda ziyaretçisine bilgi sunuyor diyebilsin. Yani adam sana diyor ki benden gelen ziyaretçiye çok güzel bilgiler vereceğini anladım. Ama lütfen onu üzme. Üzersen bende seni üzerim diyor.

Google’da Üst Sıralara Çıkmak İçin Doğru Başlık Kullanın

Yazımızın önceki bölümlerinde verdiğimiz örnekleri sürdürerek devam edelim. En son ziyareçiye doygun bilgi vermenin önemine değinmiştim. Şimdi ise Google sıralamalarında başarı elde etmeniz için başlık kullanımına değineceğim.

ÖRNEK BAŞLIKLARIMIZ

1 -) Google Sıralama Yükseltme Taktikleri

2 -) Google Sonuçlarında Üst Sıralara Çıkmak

3 -) Arama Motorlarında İlk Sayfaya Çıkmak

4 -) Yazılarım Google’da Nasıl İlk Sıraya Gelir ?

Çaktırmayın ama bende yukarıda bir şey denemiş oldum. Siz bu yazıyı okurken bende sizlere bir soru sorayım. Şuan okuduğunuz makale ile ilgili başlıklara sahip örnekler verdim. Sizce Google bu başlıkları örnek olarak mı algılayacak ? yoksa oldukça yanlış bir adım atarak spammı yaptım ?

Konumuza dönecek olursak,  bir önceki başlık altında Portakalın Faydaları Neledir ? örneğine değinmiştik. Peki siz bu başlıkta bir makale yazsanız üst sıralara gelme ihtimaliniz ne olurdu ? Bence oldukça düşük bir ihtimal. Çünkü bu sorunun en temel hali. Bunu araştıran insanlar zaten bu soruyu Google’a soruyor. Google ise buna bir cevap verecek. O cevabı verebilmesi içinde farklı, özgün ve düzgün bir içeriği ziyaretçisine sunacak. Yani Portakalın İnsan Sağlığına Olan 5 Faydası diye bir makale yazarsanız emin olun şansınız çok daha yüksek olacaktır.  Bu konuyla yakından ilgili olan  Lsi anahtar kelime nedir  adlı yazımızada göz atabilirsin. 

Yukarıda verdiğim 4 başlığında bir makale başlığına uygun olmayacağını düşünüyorum. Tabi keyfiniz bilir başlık olarak yazabilirsiniz. Ben Google Nedir ? diye makale yazsam google gözümüzün yaşına bakmadan bizi banlayacaktır eminim. Bu örnekleri türetirsek yukarılarda imla kurallarına şaşıp kaldığımız arkadaşın yazmış olduğu tansiyon nedir makalesinde ilk 50 hedefi bile koyamayacağını düşünüyorum.

Yukarıda vermiş olduğum 4 örnek başlık aslında 1 başlık altında geçmesi muhtemel oldukça önemli kelimeler. Örnek olarak; bu yazımın başlığı bu 4 başlığın ana başlığı sonucunda çıkan bir makale olabilir. Aynı şuan olduğu gibi 🙂

 

Yazar

Geleceği düşünür, planlar ve hayata geçiririm.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok