Microsoft, Windows 10 ile gelen açığı kapatabilecek mi ?

Microsoft’un, Windows 10‘a sonralarda yapacağı diğer tüm güncellemeleri ücretsiz olarak yayınlayacağını biliyoruz. Fakat bu düşünde firmanın genel bütçesinde milyar dolarlık bir açıklık bir kayıp getirdiği görülüyor.

Microsoft’un 2016 yılının ilk üç ayındaki gelirleri, önceki üç aya göre yüzde 6 geriye düşmüş bulunuyor. Olan bu düşüşün nedenlerinden biri. Microsoft’un Windows 10’u ücretsiz olarak insanlara dağıtma düşünmesi. Microsoft’un bu ücretsiz Windows 10 dağıtma düşüncesi , firmanın bilançosunun ileri ki zamanlarda ağır ağır adımlarla kendini dengeleyeceğine benziyor.

Firmanın açıkladığı verilen, 2016 yılının ilk çeyreği zamanlarında Windows 10 satışlarının 1,6 milyar dolarlık bir gerileme olduğunu  görebiliyoruz. Bu miktar çok yüksek gözükse de Microsoft, sonraki senelerde bu 1,6 milyar doların üstünü örtüp yoluna devam edeceği yani o para miktarı tekrar yerine gelecek. Microsoft, Windows 10 kullanıcılarına 2-4 sene arasında gelen güncellemeleri ücretsiz olarak vermeyi düşünüyor. Bu yüzden bu verilerin Microsoft’un yararına olacağı tam olarak bilinmeyip gizemliliğini koruyor.

 

Yazar

Bir Punisher hayranı tarihe ilgisi olan teknolojiyi seven adam gibi ben!

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok