1500 Yıllık Mumya’da Türk İşi Spor Ayakkabı

Altay dağlarındaki yapılan çalışmada 1500 yıl öncesine ait olduğu düşünülen kadın mumyanın ayakkabıları herkesi şaşkına çevirdi.Çekilen fotoğrafların sosyal medyada paylaşmasıyla fenomen halini alan kadın mumyanın ayakkabıları konuşulmaya devam ediliyor.

Araştırma yapılan bölgenin binlerce yıl öncesinde Türklerin yaşadığı konum olmasından dolayı inceleme altına alınan mumyanında bir Türk olması ihtimalini ortaya koyuyor.Eğer ırk tespiti kesin olarak yapılırsa Türklerin eski yaşantılarınada ışık tutulacağıda belirtiliyor.

2.800 Metre Derinlikten Çıkartıldı !

Çalışma bölgesindeki kalıntılar 2800 metre derinlikten çıkarılmış ve bu zamana kadar antik çağda yaşamış olan Türklerin mezarlarındaki gizemli eşyalarında bulunabileceği söyleniyor.Günümüze kadar yıpranmadan gelen kalıntıların sağlamlığı ise deve ve koyun yünlerinden yapılıp çok iyi korunmasına dayandırılıyor.

Ayakkabılar…

Kadın mumyanın ayakkabıları ise 1500 yıl öncesine göre oldukça modern duruyor.Günümüzün 3 çizikli ayakkabılarına benzeten araştırmacılar çiziklerin bağcık amaçlı yapıldığını düşünüyorlar.Bu tür araştırmalar hepimizi heyecanlandırıyor ve ilerleyen günlerde ortaya neler çıkacak merakla bekliyor olacağız.

Yazar

Geleceği düşünür, planlar ve hayata geçiririm.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başka Yazı Yok